A pelenka is lehet szép

Szerző: Angyal Ágnes

2020.05.27.

Az inkontinencia nem csak testileg, de lelkileg is megviseli az embert. Sokat segít ezért, ha egy olyan, speciális pelenkanadrágot visel, amely amellett, hogy kiváló nedvszívó és védi a bőrt, diszkrét és úgy néz ki, mint egy fehérnemű.

Ha inkontinens beteget ápolunk, az egyik legalapvetőbb kérdés a megfelelő pelenka kiválasztása. Ilyenkor több szempontot kell figyelembe venni a kényelemtől a nedvszívó képességen át a praktikus felhelyezésig. Szerencsére ma már igazán személyre szabottan választhatunk a termékek között, olyannyira, hogy az esztétikumról sem kell feltétlenül lemondanunk.

Diszkrét és esztétikus, mint egy fehérnemű

Az inkontinens személy számára lelkileg nagyon fontos, hogy mindennapjait nem csak egy egyszerűen praktikus pelenkában tölti el, hanem egy olyan diszkrét, esztétikus pelenkanadrágban, amely kinézetre is olyan, mint a fehérneműk. Egy ilyen eszközzel jobban megőrzi méltóságát, elsősorban ápolója, szűk családja előtt. Használatuk elsősorban azoknak javasolt, akik nincsenek ágyhoz kötve, hiszen ugyanolyan könnyű felvenni, mint egy fehérneműt, valamint puha anyagának köszönhetően mozgás közben sem csörög-zörög. Mindez azonban nem megy az eredeti funkció rovására: gumírozott, rugalmas övrészének köszönhetően tökéletes rögzítést biztosít még mozgás közben is.

A puha, szövetszerű külső borítás valódi alsónemű érzetét kelti: diszkréten követi a test formáját, nincs a fóliázott termékekre jellemző susogó hangja járás közben, összességében nagyon komfortos viseletet biztosít.


Kényelmes, nedvszívó, szagsemlegesítő


Nagy előnye a gondozóra és gondozottra nézve is, hogy az inkontinens beteg önellátó képessége, aktív élete, mobilitása fenntartható és javítható. Igaz, ezt a fajta pelenkanadrágot elsősorban aktív vagy mozgásában csak részlegesen korlátozott pácienseknek javasolják, ám közepes vagy akár nagy mennyiségű vizeletet is magába tud szívni. A pelenka gyorsan elvezeti és magában tartja a beérkező folyadékot, így szárazon tartja a pelenkával érintkező bőrfelületet, a vízhatlan külső borítás pedig véd az átnedvesedéstől, és csökken a kényszerű ruha- és lepedőcserék száma is. Szagsemlegesítő rendszere meggátolja a kellemetlen szagok kialakulását. Különleges kialakításnak, légáteresztő anyagának és bőrbarát felső rétegnek köszönhetően pedig nem csak kényelmes, de a bőrt is megóvja az irritációtól.

Használata rendkívül egyszerű, egyetlen mozdulattal könnyen és gyorsan levehető, mint egy bugyi vagy alsónadrág. Eközben megfelelő biztonságérzetet nyújt és megkönnyíti a betegek számára, hogy az egészséges emberekhez hasonlóan használják a toalettet.